Fiskeguiden

Velkommen til Natur og Ungdoms fiskeguide.

Mange forbrukere ønsker å gjøre miljøvennlige valg når de handler mat, men det kan være vanskelig å vite hvilke produkter man skal velge. Fisk er generelt en klimavennlig kilde til mat, men også i fiskedisken kan det være stor forskjell på hvor miljøvennlig de forskjellige produktene er.

Denne guiden skal gjøre det lettere for deg å ta bærekraftige valg når du står i butikken og skal kjøpe fisk og fiskeprodukter. Du kan lese mer om funnene våre og hva Natur og Ungdom mener er miljøvennlig mat her i denne rapporten. Vil du vite mer, kan du finne bakgrunnstallene for utregningene i rapporten her.

Hvordan bruke guiden vår:

Produktnavnene og produsentene er listet opp, samt hvilke kjeder de er tilgjengelige i. Vi har delt produktene inn i tre kategorier, avhengig av hvordan fisken i produktet er fanget. Vår generelle anbefaling er å velge de grønn produktene, framfor de rød. De gule har vi lite informasjon om.

Om du velger nedtrekkspilen i hver av de øverste kolonnene, og trykker filter, kan du velge produkt basert på kjede, produsent, hvorvidt det er fiska på en bærekraftig måte, og på enkeltproduktene du finner foran deg.

Om du benytter denne på din smarttelefon, fungerer guiden bedre i liggende enn i stående modus.

Du kan søke i guiden ved å trykke «CTRL + F» på datamaskin, og skrive inn det du leter etter, eller ved å søke på nettsida på telefonen din. Du kan også åpne regnearket ved å trykke på det lille ikonet helt nederst til høyre i excel-arket, så åpner regnearket seg i ett nytt vindu.