Bli miljøaktivist

Velkommen til Natur og Ungdom! Enten du er nytt medlem, har vært med en stund eller lurer på om du skal bli med i NU, så er du på riktig sted.

Natur og Ungdom er Norges største miljøvernorganisasjon for ungdom. Vi er 7000 medlemmer mellom 13 og 25 år, fordelt på 70 lokallag over hele landet. Hvis du er medlem gjør du en forskjell – det viser at vi er mange som vil verne miljøet, og det gir økonomisk støtte til det viktige arbeidet med å påvirke politikere til å velge miljøvennlige løsninger.

Har du lyst til å gjøre mer? Her kan du finne et bidrag som passer for deg:

Miljøaktivist på 5 minutter

Lik og følg Natur og Ungdom på facebook og instagram (og inviter gjerne vennene dine til å gjøre det samme)! Vi holder deg oppdatert på viktige miljøsaker i Norge.

Miljøaktivist for noen dager

Natur og Ungdom har mange arrangementer du kan være med på. På sommerleir er det bading, foredrag og morsomme aktiviteter. Årskonferansen i april byr på mye av det samme, bare kortet ned til en helg i Oslo. På aktivistkurs kan du lære hvordan man protesterer når miljøet er truet. Du kan også være frivillig på festival, eller få deg ei spennende miljøuke på en gård eller fiskebåt. På alle arrangementene vil du møte andre trivelige engasjerte, og lære om hvorfor og hvordan miljøet vernes.

Miljøaktivist på fritida

Har du ekstra stort hjerte for miljø og klima? Da kan du kan bli med i ditt nærmeste lokallag. Lokallagene holder øye med sitt lokalmiljø, og sier fra til politikere og andre om at de ikke har lov til å glemme miljøet. Lokallagsarbeidet er kjernen i Natur og Ungdom, sånn forandrer vi landet bit for bit. Lokallagene kan for eksempel jobbe for bedre busstilbud, for mindre vei og mer tog, eller protestere mot ødeleggelser av natur der de bor. Hvis du er med i et lokallag kan du også komme på landsmøtet og være med på å bestemme hva Natur og Ungdom skal mene.

Hvis det ikke er et lokallag nær deg kan du starte et lokallag, ta kontakt med fylkessekretæren for ditt fylke for å få hjelp til det.

Spørsmål?

Vil du vite mer om hvordan du kan bli aktiv i Natur og Ungdom, ta kontakt med NUs organisasjonssekretær på orgsek@nu.no!