Klippetoppen januar/februar

03.03.2017 av Sandra Butoyi

Klippetoppen har de første to månedene vært preget av landsmøtet og et fokus på havet.

Sandefjord NU fikk oppmerksomhet for å ha aksjonert mot oljeboring, Hordaland NU aksjonerte mot fremlegginga av havstrategien, og Haugaland NU fikk oppmerksomhet for planlegging av strandrydding.

Lillehammer NU promoterte handlenett fremfor plastpose, og benyttet anledningen til å vise frem NUs Green is the new black-handlenett. Biefestivalen til Telemark NU ble belønnet med oppslag, det samme ble Klimafestivalen til bl.a. Oppegård NU.

Hanna Marie Hatlen og Kamilla Elene Samuelsen fra Finnmark hamret inn at gruvedeponi i Repparfjord vil ha miljøkonsekvenser, mens Mari Vold Hansen i Alstahaug NU forklarte på hvilken måte kompromissforslaget kun innebærer grønnvasking av et oljesvart forslag.

VIKTIG: Ikke alle presseoppslag dukker opp i vårt medieovervåkingssystem. Er du usikker på om det dukker opp, så send en e-post til infosek@nu.no for å sikre at det blir registrert.

Etter tre måneder er Nordland i føringen med 12 oppslag, fulgt av et trekløver bestående av Oppland, Telemark og Vestfold med ti oppslag hver. Det er viktig å huske at det er tidlig på året fortsatt, så det er fortsatt mulig for alle å vinne klippetoppen 2017.

Akershus 3
Aust-Agder 1
Buskerud 0
Finnmark 3
Hedmark 4
Hordaland 2
Møre og Romsdal 2
Nord-Trøndelag 3
Nordland 9
Oppland 6
Oslo 1
Rogaland 6
Sogn og Fjordane 0
Sør-Trøndelag 0
Telemark 5
Troms 1
Vest-Agder 0
Vestfold 5
Østfold 1