Klippetoppen for sommeren

01.09.2017 av Sandra Butoyi

August er over, det er valg om ei drøy uke og tallene for presseklipp i det ganske land kan summeres nå som sommeren er på hell.

I juni fikk Telemark NU oppmerksomhet rundt seg ved både for biefestivalen de arrangerte, og fylkeslederen ved å få være et quizspørsmål i lokalavisa. Mylderfestivalen som lokallaget på Hamar arrangerer kom også i nyhetene. Natur og Ungdom i Moss og omegn var ute i avisa og forklarte Rygge kommune at selv om det ikke er alvorlig, hadde det vært fint om kommunen ikke viste frem og ga folk mer lyst på den svartelistede hagelupinen. Eigersund NU fikk oppslag på jubileumsfeiringen de arrangerte.

Juli bar preg av å være årets feriemåned og hadde begrensa med oppslag, men blant disse finner vi oppslagene Bodø NU fikk for parkfesten til støtte for torsken og mot oljeboring. Fylkesleder i Nord-Trøndelag kom på trykk sammen med Besteforeldrenes klimaaksjon for å kommentere en undersøkelse som viser at ni av ti trøndere vil at barna deres skal vokse opp med gode miljøholdninger. I tillegg fikk Kristiansund NU oppmerksomhet for innsatsen sin under Skjærvafest.

August pangåpna med sommerleir, og flere lokal- og fylkeslag fikk oppmerksomhet om det. En annen ting som gikk igjen i aviser landet rundt var oppslagene om at folk var i Lofoten og øvde på sivil ulydighet. Fylkesleder i Oslo har også vært på trykk i Si ;D og oppfordret til å ha en smule sympati med de under 18 som ikke får stemme. I Si ;D kom også Sør-Trøndelag NU på trykk i forbindelse med «Ungt Valg». Det gikk ikke ubemerka at Finnmark NU fikk disponere Stortingets Snapchat-konto for en dag, og for å runde av som sommerleiren- det var selvfølgelig oppslag om den slitsomme reisa til og fra med tog.

VIKTIG: Ikke alle presseoppslag dukker opp i vårt medieovervåkingssystem. Er du usikker på om det dukker opp, så send en e-post til infosek@nu.no for å sikre at det blir registrert.

I det vi starter på september holder Nordland stand på topp med 35 presseklipp, mens Telemark har sneket seg opp på andreplass med 21. Finnmark følger på tredje med 17 klipp.

Akershus 6
Aust-Agder 3
Buskerud 0
Finnmark 17
Hedmark 11
Hordaland 4
Møre og Romsdal 12
Nord-Trøndelag 12
Nordland 35
Oppland 15
Oslo 7
Rogaland 13
Sogn og Fjordane 0
Sør-Trøndelag 1
Telemark 21
Troms 9
Vest-Agder 1
Vestfold 14
Østfold 8