Hvordan stå på stand

09.09.2012 av Sandra Butoyi

En stand er ikke noe hokuspokus. To pulter fra et klasserom eller et lite campingbord kan være nok. Her finner du tips til hvordan å ha en stand.

1. Vær synlige!

Det må være lett for forbipaserende å se at det er Natur og Ungdom sin stand. Heng opp NU-plakater eller skriv “Natur og Ungdom” tydelig på en plakat, ha på dere NU-t-skjorter eller noe annet som viser hvem dere representerer.

2. Bord + stæsj

Når man har stand er det ofte lurt at dere har plass til litt NU-materiell dere kan dele ut og som folk kan komme bort til standen å lese på. Deleting kan være NU-flyers, infohefter, PUTSJ-blader, buttons, klistremerker og annet. Ta med et bord eller lån et der dere skal stå, ta med stæsj og godt humør! Dersom du trenger mer materiell kan du bestille det ved å sende en mail til info@nu.no.

Og ikke glem verveblokker! Verveblokker bestiller du ved å sende mail til verving@nu.no

3. Gratis mat eller drikke

Gratis mat og drikke er noe alle liker. Tar dere med boller, lag vafler, ha med saft, kaffe eller annet snæks er det garantert at dere vil få noen til å komme bortom standen. Når noen kommer bort til standen fortell dem om Natur og Ungdom imens de spiser en bolle eller to.

4. Aktiviteter

Lag gjerne noen artige aktiviteter på standen. For eksempel kan dere lage en quiz med enkle spørsmål om miljø der svarene for eksempel kan finnes i informasjonsmateriellet dere har med på standen. Om dere har lyst kan dere jo gi en liten premie til alle som svarer på quizen eller de som klarer noen rette svar.

5. Husk standtillatelse

En av de enkleste måtene å få stand er å spørre på skolen der du går. Hør med en lærer eller med rektor på din skole om du/dere kan få ha en stand i gangen, skolegården eller kantina.

Skal dere ha en stand i byen må dere kanskje få en tillatelse fra kommunen eller politiet. Det er lettest å ringe til servicekontoret i deres kommune, telefonnummeret finner du på deres kommune sine hjemmesider. Dersom dere trenger hjelp til å skaffe en standstillatelse kan dere få hjelp av deres regionsekretær. Her finner du hvem som er deres regionsekretær.

6. Cash money flow

Å ha en stand kan koste litt penger. Men frykt ikke, for penger kan dere lett få ved å søke Natur og Ungdoms lokallagsfond. Hver måned deler vi ut penger til lokallag, enten til vanlig drift av lokallag og til lokallag som setter i gang prosjekter som å arrangere konserter og liknende.