Verveuke for Klimasøksmålet 19.- 25. oktober!

15.09.2020 av Gytis Blaževičius

Her finner du ressurser til å planlegge tidenes verveuke!

Vi lærte fra skolestreikene at vi verver best og flest når vi verver for en politisk sak. Høstens sak er klimasøksmålet i år også! Vi tar klimastreikernes krav om ingen nye oljelisenser til høyesterett, og derfor burde folk bli medlem i NU! I år har det vært vanskelig å verve, derfor er det ekstra viktig å legge inn en ekstra innsats!

 

Her følger alle tips du trenger for å få til tidenes verveuke:

(Tips om smittevern finner du nederst)

Verving skal være utrolig mye mer enn å bare stå på stand på en skole og mase på folk om å bli medlem. Verving handler om å rekruttere flere til den viktigste bevegelsen i verden, ungdomsbevegelsen for å bekjempe miljøkatastrofer og klimaendringer. Bevegelsen for å redde fremtiden vår! Dette må dere huske når dere skal ut i verveuken. Verving er viktig, men skal også være gøy! Her er våre tips til å ha en strålende verveuke.

 1. Begynn planleggingen tidlig. Snakk med din regionssekretær, ansvarssentralist og lokallaget om hvordan dere skal fordele arbeidet og ansvaret. Velg gjerne en verveukeansvarlig i lokallaget som kan ha en overordnet ansvar for å passe på at alle som vil bidra får noe å gjøre og at arbeidet blir gjort! Noen punkter som er viktig å bestemme og gjøre tidlig:
 • Kontakte skoler om å holde foredrag og ha stands.
 • Bestemme datoene for arrangementer som åpne møtet, aksjoner osv.
 • Søke penger fra lokallagsfondet til standpakke, aksjonspakke og arrangementer! 
 1. God planlegging skaper en god verveuke! Ring skoler et par uker i forveien og spør om dere kan ha stand, legg vekt på at dere overholder smittevernregler. Dere kan også ha stand på andre steder enn på skoler. Les her om ulike standplasser! Når dere har ringt og avtalt: Lag et skjema (se eksempel her) med skoler hvor dere har fått standplass, legg det ut i lokallagsgruppen på facebook, og  få folk til å skrive seg på minst ett sted. Lag gjerne facebook arrangement for skolebesøkene!

 

 1. Start verveuken med et kick off! Arranger et lokallagsmøte med pizza og brus og ha en verveskolering, kanskje også et foredrag om klimasøksmålet. Snakk om planene for uken og gir hverandre opp! Dette skal være et prosjekt som hele lokallaget er gira på og alle i lokallaget skal føle seg trygge på å snakke om søksmålet! Dere kan be ansvarsentralist eller regsek. om å holde foredraget for dere, dersom dere vil det. Kjøp antibac, såpe, og pass på at det er god avstand mellom alle deltakere.

 

 1. Verveuken er også en gylden anledning til å holde skoleforedrag!Det er ofte mye lettere å verve masse folk på stand i kantinen etter de har hørt deg snakke om klima i en time. Aldri holdt skoleforedraget før? Inviter regionssekretæren eller ansvarssentralisten din til å holde det med deg! Du kan også spørre regionssekretær om å hjelpe deg med å få booket foredrag på skoler.

 

 1. Bestill aksjons og standpakken! Aksjonspakken for klimasøksmålet inneholder nye plakater (se bilde under), flyers, klistremerker og aksjons-konsepter for hvordan dere kan jobbe med klimasøksmålet lokalt. Trykk her for å bestille aksjonspakke.  Standpakken er påfyll på vervemateriell som verveblokker, klistremerker, Putsj-blader, roll-up osv. Trykk her for å bestille standpakke

 

 1. Bruk nettskjema når dere verver. Folk kan melde seg inn på nett. Da registeres de automatisk og de kan fortsatt skrive at du har vervet dem. Husk generelt å få de dere verver til å  betale på stedet! De er ikke medlem om de ikke har betalt, og nesten alle har vipps.

 

 1. Verving skal være sosialt! Reis og stå sammen på stand. Ikke som en lukket gruppe, som en åpen og innbydende gjeng som elevene kan være med i om de bare melder seg inn. På grunn av smittevern kan det være vanskelig å få til stands. Arranger en kveld hvor alle i lokallaget møtes for snacks og kakao, og hvor dere sender meldinger og ringer alle dere kjenner og verver de digitalt!

 

 1. Verving trenger som sagt ikke bare å være å stå på stand. Dere kan arrangere filmkveld, konserter og debatter med klimasøksmål tema som dere kan invitere folk dere møter på stand til. Dere må selvfølgelig også invitere alle andre i hele byen også, og verve dem på arrangementet. Det finnes massevis av penger i lokallagsfondet som dere kan søke om hver måned for å arrangere et arrangement. Søk her i dag!

 

Trenger dere hjelp til arrangering knyttet til klimasøksmålet? Ta kontakt med vår søksmålskoordinator på simonb(a)nu.no eller annaoe(a)nu.no

 

Men hjelp! Jeg trenger tips til hvordan jeg overtaler noen til å bli medlem i NU! Tips nr.1: Tenkt på hvorfor du ble medlem, og bruk den erfaringen. Flere tips finner du i denne verveinstruksen.Trenger du ekstra hjelp i verveuken? Lurer du på noe som helst om verveuken? Ta kontakt med din regsek eller ansvarssentralist. Eller send oss en epost på gytisb(a)nu.no!

 


Usikker på smittevern? Null stress!
Sjekk ut denne siden til LNU! Der finnes det mange gode råd! Skriv ut sjekklisten for smittevern ved aktiviteter som de har har laget og følg hovedreglene når dere arrangerer noe!