Nei til oljeboring i Arktis

15.12.2013 av Natur og Ungdom

Lørdag 14. desember deltok Alstahaug Natur og Ungdom på nasjonal aksjonsdag mot oljeboring i Arktis.

Like etter jul har Erna Solberg og den nye regjeringa planlagt en tildelingsrunde av oljefelt i Barentshavet uten like. Oljeselskapene kan få lov å ønske seg felt helt fra Finnmarkskysten til iskanten. Denne gavepakken til verdens verste forurensere mener Natur og Ungdom er fullstendig uakseptabel.

Lørdag 14. desember viste Alstahaug Natur og Ungdom sin motstand, sammen med lokallag i resten av landet. Det ble samlet inn underskrifter mot oljeboring i Arktis. Folk ble bedt om å skrive under på et postkort, dekorert med julenisse på Nordpolen med oljesøl og påskriften; «God jul?». Alle postkortene skal gis til statsminister Erna Solberg.  Altahaug Natur og Ungdom melder om en usedvanlig vellykket aksjon. «Vi klarte å få underskrifter på alle de 100 postkorta vi hadde bedt om å få fra Natur og Ungdom sentralt», forteller Tiril Vold Hansen fornøyd. «Jeg er veldig fornøyd med at så mange unge var positive. Alle ungdommene jeg spurte ville gi sin underskrift», smiler Signe Aanes.