Klimaseminar på Helgeland!

18.03.2014 av Natur og Ungdom

14-15.mars ble det arrangert klimaseminar i Sandnessjøen.

På programmet under helgas seminar var både ulike foredrag og aksjon. Mariann Vatne, journalist i Helgeland Blad, har skrevet mastergrad om medias dekning av oljenyheter her på Helgeland. Hennes foredrag vakte stor interesse. I tillegg fikk seminardeltakerne besøk fra Petro Arctic og ansatte i Natur og Ungdom sentralt.

Alle deltakende på seminaret var veldig fornøyd med helga. Særlig fornøyd var mange med aksjonen, gjennomført på lørdag. Da helte deltakerne ut «olje» og la død fisk foran rådhuset som protest mot at ordføreren i Alstahaug kommune, der seminaret ble avholdt, skrev under på kravet fra mange av Nordlands ordførere om konsekvensutredning av Lofoten når denne stortingsperioden er over. Det ble også hengt opp plakater med bilde av Helge Lund og teksten «La oss konsekvensutrede rådhuset NÅ!!».  «Dette er kanskje den mest spennende aksjonen vi har hatt noen gang», sa Signe Aanes fra Alstahaug Natur og Ungdom.