Holdt lynkurs for ordfører

10.05.2014 av Natur og Ungdom

Lørdag 10. mai holdt Alstahaug Natur og Ungdom lynkurs i dyrking av grønnsaker for kommunens ordfører Bård Anders Langø, samt varaordfører fra Dønna John - Erik Skjellnes Johansen.

Tirsdag 6. mai, la regjeringa fram sitt tilbud til bøndene under årets jordbruksoppgjør. Etter at bøndene kun fikk 10 % av pengene de på forhånd hadde krevet, kom det sterke reaksjoner fra ulike hold.
«Vi i Natur og Ungdom synes det er direkte latterlig av regjeringa å tilby bøndene såpass lite. For å opprettholde et bærekraftig landbruk er bøndene nødt til å få litt mer av de pengene de krevde i forkant av jordbruksoppgjøret», sier en frustrert Simen Moflag Talleraas, medlem av Alstahaug Natur og Ungdom.

Med utgangspunkt i dette valgte Alstahaug Natur og Ungdom å invitere ordføreren i kommunen på kurs, slik at han kunne lære seg å dyrke sin egen mat. «Ja, nå som regjeringa har tenkt å legge ned jordbruket, er det viktig å lære seg hvordan man skal dyrke jorda selv», forklarer Talleraas i det Ordføreren ankommer.

«Med et slikt jordbruksoppgjør tar Listhaug og Frp verken hensyn til miljø, dyrevelferd, helse eller et bærekraftig landbruk. Det eneste denne regjeringa ønsker synes å være industrilandbruk der dyrene fores opp på mengder av kraftfor. Å stimulere til økt forbruk av importert kraftfor er både lite solidarisk og lite miljøvennlig», sier Signe Hjellestad Jørgensen, leder av Nordland Natur og Ungdom.

På Helgeland er det mange småbruk som kommer til å bli rammet av et slikt jordbruksoppgjør. «Vi i Natur og Ungdom vil ha jordbruk i hele landet», avslutter Signe Aanes, medlem i Alstahaug Natur og Ungdom.