Johanne Klepp
Johanne Klepp

Månedens lokallagsperson: Johanne Klepp

24.02.2016 av Natur og Ungdom

Månedens lokallagsperson for januar er Johanne Klepp, leder i Katta Natur og Ungdom.

1. Hvorfor ble du med i NU?

Hmm… Jeg har alltid vært opptatt av miljø, så da jeg ble vervet til NU i starten av første klasse, visste jeg at det var riktig.

Det var særlig etter sommerleiren jeg ble virkelig engasjert. Da fant jeg mange som delte mine interesser fra hele landet, og fant ut at dette var noe for meg.

 

2. Hvorfor er NU viktig?

For det første mener jeg at det er en viktig kilde til ungdoms engasjement.  Vår generasjon skal en gang ta over makta og da er det viktig å ha et godt grunnlag. Etter Parisavtalen ser vi at det er nå vi må handle , at det er nå det gjelder.

NU er et stort organ som er spredt over hele landet. Vi har dermed stor gjennomslagskraft hos politikere.

 

3. Hva er din hjertesak?

Jeg er veldig opptatt av resirkulering – spesielt nå som jeg er lokallagsleder for et skolelag. Jeg mener at det er viktig at offentlige bygg tar ansvar for at dette gjennomføres. Særlig når det er så lite som skal til for å gjøre ganske mye.

 

4. Hva er ditt største vervetips?

Jeg tror at det er viktig å ikke virke skremmende. Jeg er opptatt av å bli kjent med personen slik at det blir en naturlig samtale. Jeg tror ikke det er veldig effektivt å kun ramse opp fakta.

 

5. Hvilken film skal du se med de to kinobillettene?

Veldig godt spørsmål – vet ikke hva som går på kino nå…. Star Wars? Går den fremdeles?