– Som å gi bukken kontroll over kornlageret på Svalbard

23.03.2015 av Natur og Ungdom

23. Mars kunne man lese i Harstad Tidende at Heggen Videregående Skole hadde sendt sine elever på besøk til Statoil. Troms Natur og Ungdom reagerer sterkt på beslutningen til skolen.

«Vidar Haukebø i Statoil uttalelser til Harstad Tidende om at oljealderen kunne fortsette mye lengre enn 50 år er skremmende for alle som bryr seg om jordas framtid», sier Bendik Hugstmyr Woie, fylkesleder i Natur og Ungdom.

«For å nå to-gradersmålet, som er det minste vi kan forvente av verdens politikere, må mellom veldig store deler av de fossile ressursene bli liggende. Da kan ikke Statoil fortsette i over 50 år. Sannheten er desverre at Statoil ikke styrer etter to-gradersmålet. Da er det synd at Heggen vgs går på limpinnen ved å besøke dem på denne måten» fortsetter han.

Fylkesledern i Troms Natur og Ungdom mener likevel at man trenger ingeniører i framtida, og at det ikke er noe galt i at skolene satser på realfag.

«Vi trenger ingeniører til å skape det grønne skiftet til et null-utslippssamfunn. Det som er feil er å gi Statoil mulighet til å uimotsagt komme med uttalelser som ikke passer med realiteten verdens befolkning lever i. Det er som å gi bukken kontroll over kornlageret på Svalbard», avslutter Hugstmyr Woie