Blomster i håret
Natalia (Foto: Amanda Iversen Orlich)

Telemark har fått ny regionssekretær – «Tree hugger» fra Rogaland

27.07.2015 av Natur og Ungdom

Natalia er fra Rogaland og halvt cubaner, men kanskje mest en stolt Randaberger på 19 år. Hun er STOKA på mange turneer i Buskerud, Telemark og Vestfold og fortsette sin suksess som Natur og Ungdoms vervedronning. Hun lenker seg lett til et tre om skogen er i fare.

Hva gleder du deg mest til i jobben som regionsekretær?

Jeg gleder meg mest til å besøke alle lokallagene, følge dem opp, og få flere til å bli aktive. Jeg håper at vi får mange, store og sterke lokallag i Telemark, Vestfold og Buskerud som skal vinne masse miljøsaker! STOKA!

Hva liker du best å gjøre på fritida?

Mye tid går til å engasjere meg, men liker også å være med venner, gå på kafé – gjøre helt vanlige ting egentlig. Også er jeg sikkert litt over gjennomsnittet glad i å se på tv-serier.

Hva ville du lenket deg for?

Det er mange saker jeg bryr meg veldig mye om, og bryr meg ikke så mye om et par bøter, så lenge saken er viktig nok. Alt i fra nei til sjødeponi, mot utbygging av ny vei, mot oljeboring (blir kanskje litt vanskelig å lenke seg i sjøen, men dere skjønner poenget), og for trærne i regnskogen selvfølgelig.

Hvordan ble du aktiv i miljøbevegelsen?

Jeg har vært opptatt av miljø- og klimasaken siden jeg var sikkert 11 år gammel, men på Randaberg er det overhodet ikke noe miljø for å organisere seg i ting, bortsett fra kristne ungdomsorganisasjoner og fotball. Så jeg ble ikke aktiv i Natur og Ungdom før jeg begynte på videregående i Stavanger, da meldte jeg meg inn da noen kom og hadde skoleforedrag for klassen min, og jeg så at det var masse aktive på skolen.

Hva er ditt beste aktivisttips?

Sikkert litt kjedelig aktivisttips, men: Verv alle, alltid, og ikke vær redd for å mase! Maser du lenge nok så blir selv de som har foreldre i oljenæringen med, og jeg snakker av erfaring!

Hva leser/hører/ser du på om dagen?

Som sagt elsker jeg TV-serier, så går for det meste i det. Akkurat nå holder jeg på med Flight of the Conchords og Californication. Pluss at jeg endelig så Game of Thrones, som alle har snakket om de siste årene.