Hordaland Arbeiderparti skuffer om Lofoten, Vesterålen og Senja

17.03.2013 av Sandra Butoyi

Søndag 17.03 vedtok Hordaland Arbeiderparti å støtte programkomiteens forslag om konsekvensutredning av oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette vil de altså fremme på partiets landsmøte i april. Hordaland Natur og Ungdom er svært skuffet.

Tidligere har Bergen Arbeiderparti stemt nei til konsekvensutredning, som er en del av åpningsprosessen av nye oljefelt. Møre og Romsdal og Aust-Agder Arbeiderparti har tidligere denne helgen stemt nei til programkomiteens forslag. Hordaland Arbeiderparti ignorerer dermed miljøfaglige råd om disse sårbare områdene.

Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er ekstremt sårbare, og oljeutvinning her ville ha store konsekvenser. I disse områdene finner man både verdens siste store torskestamme, verdens største korallrev og tusenvis av utrydningstruet lundefugl. I kommunene her finner man også over 6500 arbeidsplasser innenfor fiskeri- og turistnæringen som vil trues ved oljeutvinning. Oljevirksomhet her vil bare gi rundt 400 midlertidige arbeidsplasser, og vil kunne drive bort tusenvis av eksisterende arbeidsplasser.

Hordaland Arbeiderparti viser at de ignorerer alle miljøfaglige råd, og truer samtidig tusenvis av arbeidsplasser innenfor en fornybar og fremtidsrettet næring for kortvarige arbeidsplasser innenfor en forurensende og bakstreversk næring.

Hordaland Natur og Ungdom er svært skuffet over dette vedtaket. «De viser at de ikke hører på sterke faglige råd, og samtidig at de arbeider i mot fiskerinæringen, som har eksistert i disse områdene i tusenvis av år, sier Tina Andersen Vågenes, styremedlem i Hordaland Natur og Ungdom.

Vi er svært skuffet over at de stemmer ja til dette forslaget. Vi håper likevel at landsmøte vil stemme nei til programkomiteens forslag, og stemmer for et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

For mer informasjon kontakt:
Tina Andersen Vågenes, Hordaland Natur og Ungdom
Epost: bergennu(a)gmail.com
Tlf.: 98423609