Tok toget med samferdselsministeren!

18.03.2015 av Sandra Butoyi

Tirsdag 17. mars sto Hordaland Natur og Ungdom veldig tidlig opp - vi tok nemlig toget til fra Bergen til Voss sammen med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen!

Disse ukene reiser nemlig Ketil Solvik-Olsen, Bård Hoksrud og hele den politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet rundt på landets togstrekninger. Ketil skulle prøve ut Bergensbanen, en av de mest populære togrutene. Med på reisen hadde han flere representanter fra lokalt næringsliv både på Voss og i Bergen, som fortalte om deres ønsker om både jernbane og vei.

Ettersom det hele var litt i overkant fokusert på 4-felts motorveier fikk Hordaland NU Ketil til å sette seg ned for en prat. Her pratet fylkesleder Torkel Salvesen Lie og Ketil over en skikkelig bergens skillingsbolle. Torkel tok opp spørsmålet om hvorfor vi absolutt trenger 4-felts motorvei mellom Arna og Voss, men begge var enige i at et dobbeltspor på jernbanenen er helt nødvendig. Da kan man nemlig bruke 30 minutter istedenfor 80 minutter mellom Bergen og Voss!

Det var et veldig hyggelig møte, og Ketil poserte villig foran banneret vårt. Alt i alt en trivelig start på dagen, og en trivelig etappe på statsråden sin rundreise!

Ketil Solvik-Olsen i samtale med fylkesleder Torkel over en ekte bergensk skillingsbolle

Relevante nyheter