Mia, Erlend og Ella er nye fylkessekretærer

23.06.2017 av Natur og Ungdom

Vi har fått tre nye fylkessekretærer som starter til høsten.

Ny regionsskretær for Telemark, Aust og Vest-Agder

Jeg heter Erlend Hua Lun Kok og er 18 år, altså fersk ut av videregående. Opprinnelig kommer jeg vel fra Fredrikstad, men mesteparten av livet mitt er brukt i Sør-Hedmarks beste by – Kongsvinger. Jeg ble først dratt inn i NU som 15, og har siden da jobba hovedsaklig med kollektivtransport, nasjonale saker og inkludering. Ved siden av å drive frivillig arbeid i verdens beste organisasjon, både hører- og spiller jeg mye musikk. I tillegg følger det ofte med en spontan, små-irritert og politisk preken om hvorfor og hvordan verden må bli bedre på kjøpet.

Først i den lange rekka av hjertesaker er inkludering og fellesskap, etterfulgt av heftig verbal banking av folk med dårlig meninger (hovedsaklig angående forbruk og kollektiv). Andre A+ ting for meg er likhet og kjærlighet, gode og engasjerte og lidenskapelige mennesker med sterke meninger, samt kos og hygge som inkluderer mat.
Naturligvis brenner også hjertet mitt for natur og ungdoms herlige medlemmer (og soon-to-be medlemmer) og fylker som jeg gleder meg sinnsykt til å bli kjent med.
Ny regionsekretær for Vestlandet
Jeg heter Mia Cathryn Haugen Chamberlain og er 18 år gammel, nettopp ferdig med VGS og ekstremt glad for det! Utenom å drive med politikk liker jeg å tilbringe masse tid med venner og er spesielt glad i å dra på konserter og festivaler. Miljøsaken som er viktigst for meg er utenriks. Det er å stoppe utbyggingen av oljerørledningene i urbefolknings reservat i North Dakota, USA, fordi dette er prakteksempelet på at penger og profitt prioriteres over mennesker og miljø. Jeg gleder meg mest til å treffe masse trivelige mennesker!
Ny kampanjesekretær for Nord-Norge
Mitt navn er Ella Marie Hætta Isaksen, jeg er 19 år gammel og kommer i fra Tana i Finnmark. Jeg er nettopp ferdig med tre år på musikk, dans og dramalinja, og bruker mye tid på å lage musikk og teater. Miljøpolitikk står alltid øverst på listen, og jeg er nå klar til å ta over jobben som kampanjesekretær for Nord-Norge.Jeg satt som fylkesleder i Finnmark NU da gruveselskapet Nussir ASA først fikk utslipstillatelse i Repparfjord i Kvalsund. Denne saken ble fort min hjertesak, og er det fortsatt. Jeg vil jobbe for et miljøvennlig Nord-Norge, og dermed også jobbe mot oljeboring i nordområdene.Jeg gleder meg til alle utfordringene som kommer med stillingen som kampanjesekretær. Jeg gleder meg til alle de nye aktivistene jeg skal møte, og alle de kreative ideene og aksjonene jeg forhåpentligvis skal være med å utforme. Aller mest gleder jeg meg til å jobbe for verdens beste landsdel, i verdens beste organisasjon.