Hva kan man bruke lokallagsfond-midler på fremover?

26.03.2020 av Sandra Butoyi

Koronaviruset har snudd hverdagen vår på hodet. Heldigvis kan vi fortsette å kjempe for klima og miljø på noen alternative måter. Her kommer noen tips til hva lokallagsfond-midler kan brukes til i tiden fremover.

1. Arrangere Webinar/webcast/livestream. Her kan det holdes kurs om diverse temaer som engasjerer dere, f.eks digital aktivisme eller reparasjon av klær. Hvis dere ønsker å få med eksterne foredrag- / kursholdere på webinaret, kan dette dekkes av lokallagsfondet.   

2. Lage digitale aksjoner / kampanjer. Innlegg på Facebook og Instagram kan sponses slik at de når ut til enda flere. Man kan også søke om penger til nedlastning av redigeringsprogram for å lage dele-bilder eller memes. 

3. Skolestreik. Lag gjerne Facebook- eller Instagram-reklamer om dette for å spre engasjementet.

4. Verveuke. Her kan sosiale medier brukes også for å spre ordet og rekruttere nye medlemmer og NU-venner. Bruk gjerne Facebooks-ads for å nå et større publikum. 

5. Blogg. Lag en aktivistblogg der dere legger ut meninger, artikler, bilder fra aksjoner/ kampanjer osv. Dere kan søke om penger for å få satt dette opp. 

6. Video. Lag en video om f.eks en sak som lokallaget jobber med / har jobbet med og last den opp på Youtube, Facebook og andre sosiale medier. Trenger dere noen spesielle programmer for å få dette til, f.eks et redigeringsprogram, søk gjerne om penger til det.

Førstkommende frist for å søke om midler fra lokallagsfondet er 1. april.
Søk nå! Og husk å levere registreringsskjema for deres lokallag.
Mal for registreringsskjemaet finnes her, og søknadsskjema til lokallagsfondet finnes her.

P.s. Trenger dere tips til f.eks. hvordan man sponser et facebook-innlegg eller hvordan man kan arrangere et webinar? Ta kontakt med din regionsekretær! Kontaktinformasjonen deres finner du her.

Relevante nyheter