Ferie på fiskebåt i sommer?

19.12.2017 av Gina Gylver

Bli med må Fesk Førr Framtida! Natur og Ungdom inviterer ungdom til fiskeriarbeidsuke på Andenes på Andøya i Vesterålen 1.-5. august 2018.

Bli med hvis du er mellom 16 og 26 år, og vil oppleve hvordan fiskeri foregår i Norge, hvilke muligheter ungdom har i næringa og hvorfor fiskeripolitikk er en miljøsak.

Vi har begrenset antall deltakerplasser. Søknadsfrist er søndag 27. mai. 

I sommer kan du få teste ut livet fisker på havet og arbeider på fiskemottak, og bli kjent med havet og det gode liv langs kysten. Lær om fiskeripolitikk og oljeboring, og bli kjent med et levende kystsamfunn og en miljøvennlig fiskerinæring. Hva er pliktsystemet, hvorfor er seismikk en trussel mot fiskeriene, og hvorfor er fiskekvoter blitt så enormt dyre? Dette får du svar på under fiskeriarbeidsuka. Ingen forkunnskaper eller erfaring kreves, vi ber kun om engasjement og fiskeglede!

Under Fesk Førr Framtida bor vi sammen i et hus på Andenes, lager mat sammen, og har et åpent program med foredrag, samtaler med folk innen fiskeri, turer, arbeid, fisking og informasjonsspredning. Der er mye rom for innfall og endring underveis, og ta gjerne kontakt med ideer til programmet eller hvis du har noe du har lyst til å få til i løpet av uka. Det er helt gratis å delta, og reise, mat og overnatting blir dekt.

Fyll inn dette skjemaet med en enkel søknad der du skriver litt om deg selv og hvorfor du har lyst til å være med på Fesk Førr Framtida. Søknadsfrist er søndag 6. mai, og du får vite innen fredag 11. mai om du får plass.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med Therese Hugstmyr Woie i sentralstyret i Natur og Ungdom på 90727377 eller theresew@nu.no

Sjekk ut oppdateringer og bilder fra Fesk førr framtida på facebook!