
Kveldseminar: Kor skal me med havbruksnæringa?
Norsk lakseeksport har skote fart og mange sett sin lit til næringa som Noregs neste store. Men kva er utfordringene?
Noreg og verda skal kutte kjøtforbruk og klimagassutslepp dei neste åra, og da vart norsk fisk og sjømat løfta opp som alternativet for middagstalerknane. Samstundes som næringa ynskjer å doble produksjonen innan 2030, meiner me at lakseoppdrettare landet over må løyse næringas miljøutfordringar før dei øke produksjon. Skal me bygge sjømatnæringa opp som ein velferdsgarantist før framtida må ho vera berekraftig først.
Kveldseminaret har som mål å diskutere ståa i norsk sjømatnæring, moglegheitene me står ovanfor og dei miljøutfordringane som må løysast før me kjem dit. Du kan gle deg til føredrag om havbruk ifrå dei mest kompetente me har. Etter føredraga kjem me med ein panelsamtale med representantar frå regjering, opposisjon, forskarar og næring… – og så toppast det heile med ein smakfull middag frå havet;)
ONSDAG KL. 18:00

PROGRAM
18:00 Velkommen m. praktisk info18:10 Miljøproblematikk frå havbruk – Geir Lasse Taranger, Havforskningsinstituttet
19:00 Utvikling og innovasjon – Øyvind Fylling-Jensen, Nofima
19:40 Mat
20:00 Panelsamtale – Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen, NU-leiar Therese Hugstmyr Woie, SV-nestleiar Torgeir Knag Fylkesnes, kommunikasjonsdirektør i Sjømat Norge Kristin Langeland, Geir Lasse Taranger, Øyvind Fylling-Jensen
Førebels stadfesta føredragshaldarar og paneldeltakarar til seminaret er:
- Odd Emil Ingebrigtsen, fiskeriminister
- Therese Hugstmyr Woie, leiar i NU
- Torgeir Knag Fylkesnes, nestleiar i SV
- Kristin Langeland, kommunikasjonsdirektør i Sjømat Norge
- Øyvind Fylling-Jensen, Adm. direktør i Nofima
- Geir Lasse Taranger, Havforskningsinstituttet