Ressurser for å bidra i kampen for Repparfjord

24.06.2021 av Lea Justine Nesheim

Denne sommeren er et høydepunkt for å vise motstand mot de ødeleggende gruveplanene ved Repparfjord. Det blir teltleir ved fjorden hele sommeren, men kampen kan tas på mange måter alle steder. Les her for tips

Hovedarrangementet er en teltleir der aktivister skal samles for å vise motstand helt til Stortingsvalget. Praktisk info om den finnes her.

Men kampen kan tas på mange andre måter, andre steder. Jo flere ulike metoder som brukes samtidig, jo mer press kjenner politikerne, investorene og selskapet selv på at prosjektet må stanses. Du finner tips i dette arket

Fakta om livet i Repparfjord og reindrifta som påvirkes av gruveplanene til NUSSIR finnes både her, og i dette faktaarket

I en sak som dette, der skaden på naturen vil være uopprettelig og alle andre midler for å stanse prosjektet politisk er brukt, så nevnes ofte sivil ulydighet som en siste utvei. Det arrangerer vi ikke, men Natur og Ungdom kan støtte det på visse premisser.

Selve trusselen om sivil ulydighet er et sterkt virkemiddel i seg selv, og en demonstrasjonsmetode som kan få mye oppmerksomhet er rett og slett å trene på det. Både for oppmerksomheten, men også fordi trening er viktig for å klare å gjøre det trygt og forsvarlig. Her finnes en oppskrift på hvordan slik trening kan gjennomføres.

Du kan også donere penger til organisasjonen Stopp Nussirgruva – Redd Repparfjord, som er arrangørene av teltleiren, på denne spleisen: https://spleis.no/180139

Lykke til!

Foto: Mina Røed