Skolestreik for klimaet

02.09.2018 av Lea Justine Nesheim

Fredag 22. mars skal elever over hele landet streike for at politikerne skal ta ansvar i klimakampen.

Det er vi unge som må ta regningen for politikerne tiltaksløshet i klimapolitikken. Men i stedet for å kutte i utslipp, deler regjeringa ut nye oljefelter i Arktis, og planlegger nye flyplasser og rullebaner. Det er vi unge som må ta regningen for politikerne tiltaksløshet i klimapolitikken. Men i stedet for å kutte i utslipp, deler regjeringa ut nye oljefelter i Arktis, og planlegger nye flyplasser og rullebaner. Det er ikke noe vits i å studere for ei framtid hvor miljøet er ødelagt. 

22. mars gikk 40 000 ungdommen ut i skolestreik for klima. Det ble historiens største ungdomsdemonstrasjon i Norge. Men ennå har ikke politikerne innfridd kravene våre.

Derfor fortsetter vi skolestreiken 24. mai

Les om fravær og skolestreik her

Hvor skjer det?
Det vil bli lagt ut en oppdatering så raskt som mulig! Så langt er det bekreftet at det vil skje i:

Oslo
Trondheim
Tromsø
Skien
Stavanger
Haugesund
Hamar
Bergen
Drammen (31. mai)
Kongsberg

Lista oppdateres fortløpende og vi vil komme med kontaktperson, tid og sted så raskt som mulig! Om du vet om en streik så gi gjerne beskjed til gautee@nu.no så kan vi få den inn i oversikten. 

Når skjer det?
Skolestreikene blir som regel gjennomført på en fredag. Neste nasjonale streikedag er fredag 24. mai. Men dere kan gjerne streike andre dager også. Det er lurt å holde på hele dagen, slik at det blir mest mulig synlig. Her er facebook-arrangementet.

Hvordan gjennomfører man en skolestreik?
Lurer du på hvordan du kan arrangere skolestreik der du er? Les mer her! 

Hva er saken?
Vi har 11 år på å kutte utslippene,  men regjeringa deler ut nye oljefelter, bygger nye flyplasser, og skryter av bitte små tiltak. For å nå Norges klimamål må vi gjøre drastiske endringer i klimapolitikken vår. Derfor er det nødvendig å streike for klimaet. For hva er vitsen med en utdanning på en død klode? Hvis de voksne virkelig bryr seg om framtida vår burde de engasjere seg i klimapolitikk – ikke fortelle oss at vi må være på skolen.  

Info til skole og foresatte

Her finner du et dokument du kan gi til skole og foresatte, som forklarer litt hvorfor vi streiker, og at vi håper de er samarbeidsvillige.

Informasjon til foresatte
Informasjon til skolen