Telemark NU og Telemark AUF stod utenfor årsmøtet til Telemark AP og delte ut informasjon om oljeboring i Lofoten. Foto: Sandar Butoyi/Natur og Ungdom
Telemark NU og Telemark AUF stod utenfor årsmøtet til Telemark AP og delte ut informasjon om oljeboring i Lofoten. Foto: Sandar Butoyi/Natur og Ungdom

Telemark Arbeiderparti går imot kunnskap – vil åpne Lofoten for olje

21.03.2017 av Natur og Ungdom

På årsmøtet i helga vedtok Telemark Arbeiderparti å støtte forslaget om å åpne Lofoten for oljevirksomhet. Telemark Natur og Ungdom er skuffet over avgjørelsen.

– Vi er utrolig skuffet over at Telemark Arbeiderparti ikke lytter til kunnskapen. Alle miljøfaglige råd tilsier at disse områdene ikke må åpnes for oljeboring, sier Sandra Butoyi, medlem i Natur og Ungdom

Arbeiderpartiet i Telemark trosser både sine egne velgere og folkets mening med dette vedtaket.

– I en meningsmåling VG utførte tidligere år ble det klart at et flertall av Arbeiderpartiets velgere ikke ønsker oljeboring i disse områdene. Andre meningsmålinger viser at vi også har resten av folket på vår side. Hvorfor Arbeiderpartiet i Telemark velger å trosse både kunnskapen og deres egne velgere – det er helt uforståelig, sier medlem i Natur og Ungdom Vilde Berg-Nilsen.

Programkomiteen til Arbeiderpartiet nasjonalt har foreslått at Ap skal gå inn for å starte en åpning av Lofoten for oljevirksomhet. Telemark Arbeiderparti støtter opp om dette forslaget.

– Telemark Arbeiderparti går inn for å åpne Lofoten for oljeboring, et av de aller mest verdifulle og sårbare områdene vi har. Sterke strømmer og kort vei til land gjør at et eventuelt oljeutslipp kan gjøre store skader og spre seg så langt som til resten av Nord-Norge. Ved å bore i Lofoten risikerer man derfor matfatet vårt, man gambler med millardinntekter fra fiskeressursene våre og man setter fuglefjell, korallrev og alle de sårbare naturressursene våre på spill. Det er det rene vanvidd, sier Leder i Telemark Natur og Ungdom Yrja Skjærum.

Leder i Telemark Natur og Ungdom Yrja Skjærum i diskusjon med Terje Lien Aasland, leder i Telemark Arbeiderparti. Foto: Sandra Butoyi/Natur og Ungdom

Leder i Telemark Natur og Ungdom Yrja Skjærum i diskusjon med Terje Lien Aasland, leder i Telemark Arbeiderparti. Foto: Sandra Butoyi/Natur og Ungdom

Over hele landet øker motstanden mot oljeboring i Arbeiderpartiet, og bare forrige uke snudde Buskerud og Sogn og Fjordane Arbeiderparti i saken. Nå mener Natur og Ungdom at det er på tide at Arbeiderpartiet nasjonalt snur.

– Vedtaket i telemark tar oss baklengs inn i framtida. Det er ti ganger så mange arbeidsplasser som kan skapes i et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja som det oljenæringa kan friste med. På landsmøtet i april får vi det endelige svaret. Vi forventer at Arbeiderpartiets landsmøte lytter til fagkunnskapen, folket, fiskerne og arbeidsplassene og lar Lofotolja ligge. Det er på høy tid, avslutter Yrja.

For mer info, kontakt:
Yrja Skjærum, Leder i Telemark Natur og Ungdom, 90413272

Relevante nyheter