Lytt til Oljekåt! NU sin nye podcast

15.02.2021 av Mia Cathryn Haugen Chamberlain

Tirsdag 16.februar kommer vår splitter nye podcastserie: Oljekåt! Det er en serie på åtte episoder. Den kan lastes ned og abonneres på på Spotify, iTunes og hvor enn ellers du hører på podcast.

Abonner på podcasten på Spotify, iTunes, eller hvor enn du lytter til podcast.

Hvordan gikk det norske oljeeventyret fra uskyldig rus til farlig avhengighet? Hør historier om baksiden av oljemedaljen, og hvordan vi kan hente oss inn igjen i podcasten Oljekåt. Ny episode hver tirsdag!

Oljekåt skal være gøy å lytte til! Vi lever i en sykt spennende brytningstid når det kommer til olje og klima, og jeg vil at flere skal kunne ta del i debatten. Det skal føles bra å oppsøke kunnskap og ville gjøre en forskjell. Det å redde verden med NU er jo en fest! – Mia C.

Podcastens programleder er Mia Cathryn Haugen Chamberlain. Hun er 22 år gammel, fra Bergen, studerer psykologi, er brennende opptatt av brus og klima. Tidligere satt hun i sentralstyret til Natur og Ungdom. Nå ville hun lage podcasten hun skulle ønske fantes da hun ble miljøengasjert.

Denne podcasten er for deg som enten er forvirret over hva du skal mene og norsk oljepolitikk og klima. Eller for deg som vet hvor du står, men vil lytte til spennende historier og inspirerende mennesker. Jeg utforsker alt fra arbeidsplasser til følelser rundt omstilling. Det blir intervjuer med alt fra oljearbeidere, tidligere Equinor-ansatte og miljøaktivister. Oljekåt handler minst like mye om mennesker som om olje. – Mia C.

Oljekåt inneholder mange personlige refleksjoner, men vi er opptatt av å være faktabaserte. Derfor legger vi jevnlig ut kildelister for de ulike episodene. Den kan finnes her og blir oppdatert ettersom episodene kommer ut.

Kom gjerne med tilbakemeldiger på epost til oljepod@nu.no.