Norsk olje koker kloden

01.10.2018 av Lea Justine Nesheim

Ønsker ditt lokallag å arbeide med olje og klima? Nå kan dere lage deres egen oljekampanje!

Gjennom kampanjen, «Norsk olje koker kloden» kan ditt lokallag sette sammen en egen kampanje, med egne planer, aksjoner og innlegg i media. Alt du trenger å gjøre er å få lokallaget ditt med på kampanjen og fylle ut skjemaet her. Instruksjoner om hvordan kampanjen kan gjennomføres i lokallaget får dere i en pakke i posten, som det også er masse annet kult i. Bli også med i kampanjens facebook-gruppe

Hva!? Koker vi kloden?
Verden har funnet langt mer olje, kull og gass enn vi noen kan kan bruke om vi skal unngå klimaendringene. Likevel vil regjeringen lete etter enda mer olje, og stadig lengre Nord. Utslippene fra olje og gass er mye høyere enn alle andre utslipp forårsaket av Norge. Det betyr at om vi klarer å stanse olja, kan vi ha et reelt bidrag i klimakampen! Mer fakta om olje og klima kan leses her. 

Hvordan stanser vi kokingen?
Målet med kampanjen er at flere mennesker ser olje- og klimapolitikken i sammenheng. Norge kan ikke lengre skyte på klimaforhandlingene om el-biler, samtidig som vi pumper opp olje og gass. For å få til det må vi spre budskapet vårt til flest mulig. I lokallagspakken til Norsk olje koker kloden finner dere tips til aksjoner og arrangementer dere kan bruke. I tillegg får dere plakater og klistremerker. Det viktigste er at lokallaget blir enige om en plan, og gjør kule ting som folk ser eller hører om.

Påmeldingsskjema
Facebookgruppe

PS: Lokallaget må betale 500kr for materiellet. Dette kan dekkes av for eksempel lokallagsfondet.

Relevante nyheter


  • Streiket skolen for klimademonstrasjon

    Natur og Ungdom varsler at omlag 1000 ungdommer har streiket fra skolen, idag fredag, for å demonstrere mot regjeringens klimapolitikk. Markeringer fant sted i Molde, Bergen, Gjøvik, Elverum, Trondheim, Tromsø, Nesodden, Egersund, Alta og Haugesund. Aksjonen er en solidaritetsmarkering for Greta Thunberg (15) som har streiket i snart en måned for å sette klima på dagsorden i den svenske valgkampen.