Næringsdepartementet sløser milliarder på en døende næring

21.01.2021 av Morten Hansen

21. januar sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding at regjeringa ønsker å gi et lån på inntil 1,5 milliarder kr til Norwegian for å redde selskapet som har vært på randen til konkurs i lang tid. Vi mener pengene burde bli brukt til å opprettholde og utbedre togtilbudet, som også lider under pandemien!

Les pressemeldingen her

– Dette er noe vi kommer til å angre på! Norwegian er kroneksempelet på at fly er på vei ut. Folk ønsker å reise mer miljøvennlig, og da er det trist at næringsdepartementet ønsker å hale ut dødskrampene så lenge som mulig, Fortviler Morten Hansen, nestleder i Natur og Ungdom.

Tidligere denne uka kom nyheten om at Vy og GoAhead kutter togtilbudene sine på Bergens- og Sørlandsbanen på grunn av pandemien. Det blir ingen nattog og færre dagavganger på Bergensbanen. Samtidig dukka igjen debattene om å bygge hurtigtog til Stockholm og dobbeltspor på Dovrebanen.

–  Jernbane er i vinden som aldri før, og det er det regjeringa må satse på nå! Fly er noe vi må innse at tilhører fortida, og da er jernbane det åpenbare alternativet for å sikre god samferdsel i hele Norge. Disse pengene burde heller blitt brukt til å opprettholde og ruste opp tilbudene på de eksisterende togstrekningene, Forklarer Hansen

Samferdselsgruppa på togturné

Samferdselsgruppa på togturné f.v.: Bergen NU, Morten, Matilde, Lea, Even og Johanne Foto: Hildegunn Weum

Relevante nyheter