Skolestreik for klima 24. april – Vi står sammen for klima uten å samles i store forsamlinger!

18.02.2020 av Morten Hansen

I 2019 streiket tilsammen over 70.000 elever skolen for klimaet. Vi ble hørt, men ikke lyttet til. Derfor går vi ut i streik igjen 24. april! Her finner du den informasjonen du trenger om streiken!

Saken oppdateres fortløpende

Fredag 24. april vil vi sette rekord i antall klimamarkeringer på én dag, heller enn å samles til store streiker.

Les våre tanker om klimastreik og koronaviruset her: https://gammel.nu.no/saker/skolestreik/2020/03/klimastreik-og-korona/

I 2019 valgte tusenvis av ungdommer å ta opp kampen for en levelig fremtid. Vi tok til gatene, og skapte vår tids klimademonstrasjon! I hele verden har millioner av skoleelever samlet seg til historiens største klimaprotest!

På den internasjonale dagen for skolestreik, 24. april, oppfordrer vi alle Norges elever til å streike, alene eller i små forsamlinger på kreative måter. Sammen med millioner av ungdom i resten av verden skal vi nok en gang sette klima på dagsorden!

Vi har 10 år på å nå klimamålene og redusere utslippene. Vi er i en klimakrise politikerne så vidt anerkjenner. Vi er lei av å bli møtt med stillhet og ansvarsfraskrivelse. Tiden for tomme løfter er forbi – nå er tiden for handling!

22. Mars 2019 er nedfelt i historiebøkene som dagen ungdommer ble hørt i klimaspørsmålet. La 24. april være kjent som dagen ungdommene ikke kun ble hørt, men lyttet til. Bli med og vær en del av historien – bli med å streik for fremtiden!

Våre krav

Vi har 4 krav som de streikende steller seg bak:

  1. Kutte 55 prosent av norske utslipp innen 2030
  2. Ingen nye letelisenser til olje og gass
  3. Vis internasjonal solidaritet for klimastreikere: Norge må gi 65 milliarder i klimafinansiering årlig – og ingen klimastreikere må bli forfulgt av sine myndigheter.
  4. Stans tapet av naturmangfoldet

Hvor blir det streik?

Lager du en streik som ikke står på kartet? Fyll inn dette skjemaet.

Er noe feil på skjemaet? Send e-post til andreasr@nu.no.

Hvordan lager jeg streik der jeg er?

Lag skilt, dropp skolearbeid eller studier, og marker at du krever klimatiltak. Det kan være alene, sammen med noen venner, eller med familie. Det kan være hjemme, i skolegården, på togstasjonen, i en park, utfor rådhuset, eller hvor som helst. Du kan bruke #digitalskolestreik og #climatestrikeonline for å vise at hele verden står sammen selv om vi ikek kan møtes sammen i store forsamlinger.

Husk å følge myndighetenes, kommunens og skolenes råd om forebygging av smitte!

Husk å melde inn din streik i skjemaet, slik at det kan vises på kartet, samt sendes inn til Fridays for Future sitt internasjonale kart!

Det går helt fint å streike alene eller bare et par stykker eller en liten gjeng hvis dette er innenfor gjeldende helseråd. Dette kan være veldig kult. Bare tenk på de første streikene til Greta Thunberg! I tillegg kan du henge opp plakater, skriv i lokalavisa og skriv om hvorfor du streiker på sosiale medier!

Bruk pressen for det det er verdt! Skolestreik er en kjempeanledning til å komme på med de klima- og miljøsakene som er viktige for dere! Bruk alle kanalene dere kommer på! Lokalavisa, distriktssendinga på radio og TV, og distriktskontorene til NRK.

Ta bilder! Husk å ta bilder på streiken, da vil dere ha masse kule bilder dere kan bruke til nesten alt dere gjør av pressearbeid, sosiale medier, skoleforedrag og andre ting.

Lurer du på noe mer? Ta kontakt på streikg@nu.no